Blog
Jak můžeme posílit imunitu a čím se nám naopak může zhoršit?
S příchodem podzimu se každoročně snažíme posilovat naši imunitu, tedy schopnost organismu odolávat škodlivým vlivům. Letos to vzhledem k pandemii platí dvojnásob. Úplným základem je samozřejmě zdravý životní styl. Rozumná míra pohybu na čerstvém vzduchu, dostatek spánku, vyhýbání sedlouhodobémustresu a pestrá strava bohatá na ovoce a zeleninu. Asi nemusíme připomínat, že kouřením a nestřídmým požíváním alkoholu svému zdraví dvakrát neprospějeme. Zařadit naopak můžete otužování a saunování nebo celou řadu přírodních produktů, na které se podíváme blíže v následujícím článku.
5 tipů na fermentované potraviny, které vás postaví na nohy
Fermentace se už nějaký ten pátek hřeje na výsluní gastronomických trendů. Právě teď však nastává období, kdy můžeme ještě výrazněji těžit z jejích zdravotních benefitů. Fermentované neboli kvašené potraviny jsou stravitelnější a díky přítomnosti mléčných bakterií vyživují váš střevní mikrobiom. Kromě toho zlepšují využitelnost vitamínů v těle, významně tak posilují oslabenou imunitu. Jak celý ten úžasný proces funguje? Čtěte dál!